Ψηφιακή Πανοραμική Ακτινογραφία

Τα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical διαθέτουν 3 ακτινολογικά εργαστήρια σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μακρή, εξοπλισμένα με ψηφιακά μηχανήματα τελευταίας γενιάς. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ψηφιακή πανοραμική με το μηχάνημα Ray Scan Α+ της Samsung με μειωμένη δόση ακτινοβολίας μέχρι και 80% μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Η πανοραμική αποτελεί το πιο γνωστό διαγνωστικό μέσο στην καθημερινότητα του οδοντιάτρου γιατί του επιτρέπει να δει σε μία απεικόνιση την οδοντοφυΐα, τους περιοδοντικούς ιστούς, τα οστά γνάθου κλπ. καθώς και για διάγνωση γναθολογικών προβλημάτων (π.χ. βρυγμός, κρυγμός κλπ) του ασθενούς.

Πως γίνονται οι ακτινογραφίες

Ο πανοραμικός είναι ανοικτός και προσαρμόζεται στο ύψος του ασθενούς καθιστώντας τον προσβάσιμο από όλους τους ασθενείς (π.χ. μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με νευρολογικές παθήσεις κλπ.).

Η λήψη της ακτινογραφίας γίνεται με τον ασθενή σε όρθια θέση.

Το κεφάλι του εξεταζόμενου τοποθετείται σε κατάλληλη θέση και με τη βοήθεια του κεφαλοστάτη ακινητοποιείται.

Το μηχάνημα ακτινοβολεί την περιοχή της γνάθου κάνοντας μία πλήρη περιστροφή γύρω από το κεφάλι του εξεταζόμενου, ο οποίος παραμένει ακίνητος.

Η εξέταση διαρκεί μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Τα films και το CD (περιλαμβάνει το αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή), της πανοραμικής και της κεφαλομετρικής δίνονται στον ασθενή μετά το πέρας της εξέτασης. Επίσης, άμεσα γίνεται και η αποστολή του αρχείου μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του οδοντιάτρου, εάν ζητηθεί.

Βρείτε τα κέντρα μας σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μάκρη. Επίσης, εξυπηρετούμε τις περιοχές: Αρτέμιδα, Σπάτα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Παιανία, Γλυκά Νερά, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Βριλήσσια, Κορωπί, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάρυστος, Μαρμάρι.

Leave a reply