Ψηφιακή Μαστογραφία

Τα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μάκρη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους έχουν εξοπλιστεί με ψηφιακούς μαστογράφους τελευταίας γενιάς, εξασφαλίζοντας κορυφαία ευκρίνεια στην εικόνα με την λιγότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ψηφιακή μαστογραφία με παραπεμπτικό από τον ΕΟΠΥΥ, με την ιδιωτική σας ασφάλεια ή μέσω των πακέτων προσφοράς που έχουμε.

Τι είναι η ψηφιακή μαστογραφία;

Η μαστογραφία αποτελεί μέθοδο εκλογής και θεωρείται το καλύτερο εργαλείο που έχουν στην διάθεσή τους οι ιατροί για την διάγνωση των υγιών γυναικών για καρκίνο μαστού, ενώ παράλληλα βοηθάει στην μείωση της θνητότητας εξαιτίας της νόσου. Συγκεκριμένα, η μαστογραφία μας επιτρέπει την καλύτερη και σφαιρικότερη απεικόνιση της μορφολογίας της δομής και των παθολογικών αλλοιώσεων του μαστού. Αποτελεί διαγνωστικό τεστ προικισμένο με πολύ υψηλή ευαισθησία και ευκρίνεια καθιστώντας μια αλλοίωση μικρού μεγέθους να αναδειχθεί ακόμα κι αν είναι μόλις λίγων χιλιοστών. Είναι είδος ακτινογραφίας χαμηλής δόσεως (low dose mammography), με την οποία επιδιώκουμε την ενίσχυση της κλινικής διάγνωσης.

Η βασική διαφορά της ψηφιακής μαστογραφίας με την απλή αναλογική είναι πως δεν χρησιμοποιούνται κασέτες με φιλμ, αλλά η εμφάνιση, η επεξεργασία και η αποθήκευσή της εξέτασης γίνεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλά εφόσον μέσω ειδικού προγράμματος είναι εφικτή η διαφοροποίηση της εικόνας για την μελέτη συγκεκριμένης περιοχής, γίνονται εστιασμένες μεγενθύσεις και αποθηκεύονται στον φάκελο κάθε εξεταζόμενης ώστε να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Η 1η μαστογραφία συνίσταται να πραγματοποιείται στην ηλικία των 35 ετών όπου είναι η μαστογραφία αναφοράς και να επαναλαμβάνεται ετησίως απο την ηλικία των 40 ετών και μετά. Κάθε γυναίκα πρέπει να συμβουλεύεται τον ιατρό της διότι η ηλικία έναρξης ποικίλει ανάλογα με το ιστορικό και τους παράγοντες κινδύνου που εμφανίζει. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο (οικογενειακό/ατομικό ιστορικό, γενετική προδιάθεση BrCa 1,2 ). Ακόμη και οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους επιβάλλεται να εξετάζονται. Από την εξέταση δεν παραλείποναι ΚΑΙ οι ΑΝΤΡΕΣ με ύποπτα συμπτώματα, όπως είναι η ψηλάφηση μάζας στο μαστό.

Πως γίνεται η εξέταση;

Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει αμφοτερόπλευρα κεφαλουραίες και πλαγιοπλάγιες λήψεις ώστε να διερευνηθεί συνολικά ο μαστός και η μασχαλιαία περιοχή. Η εξεταζόμενη αφαιρεί τα ρούχα από την μέση και πάνω και τοποθετείται σε όρθια ή καθιστή θέση με κατάλληλη τοποθέτηση του μαστού στο μηχάνημα. Εν συνεχεία, ξεκινάει η συμπίεση του μαστού ανάλογα το μέγεθος του μαστού και την ανοχή της γυναίκας.

Η συμπίεση είναι σημαντική καθώς συμβάλλει στην εξάλειψη κινητικών και γεωμετρικών ασαφειών , στην μείωση της ακτινικής δόσης δίνοντας έτσι καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Η κεφαλουραία λήψη-CC καλύπτει ολόκληρο το μαστό από το έσω έως το έξω όριο του μέχρι το θωρακικό τοίχωμα και η λοξή 45 μοιρών-MLO καλύπτει το μασχαλιαίο κόλπωμα και ολόκληρο το μαστό έως τον θωρακικό μυ. Εκτός από αυτές τις λήψεις γίνονται και ειδικές με γωνία 90 μοιρών, μεγενθυμένες-εντοπιστικές, κυλιομενες,με διαφορετική θέση σώματος –παντα κατόπιν εντολής του Ακτινολόγου και ανάλογα το εύρημα. Η εξέταση είναι γρήγορη και αναίμακτη.

Βρείτε τα κέντρα μας σε Νέα Μάκρη & Ραφήνα. Επίσης, εξυπηρετούμε τις περιοχές: Αρτέμιδα, Σπάτα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Παλλήνη, Γέρακας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Βριλήσσια, Κορωπί, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάρυστος, Μαρμάρι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τις προσφορές που ισχύουν και τις τιμές μαστογραφίας με ΕΟΠΥΥ και να κλείσετε το ραντεβού σας.

Leave a reply