Μαστογράφος

Τα διαγνωστικά κέντρα Medical, θέτουν τον άνθρωπο σε πρώτη προτεραιότητα, γι΄αυτό από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, έχουν εξοπλιστεί με ψηφιακό μαστογράφο τελευταίας γενιάς, εξασφαλίζοντας κορυφαία ευκρίνεια στην εικόνα, με την λιγότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας.

Τι είναι ψηφιακή μαστογραφία

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η ακτινογραφία του μαστού, που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ για να διαγνώσει παθήσεις και ευρήματα στον μαστό με κύριο στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η μεγάλη σημασία της ψηφιακής μαστογραφίας έγκειται στο γεγονός, ότι μπορεί να εντοπίσει ακόμη και την ύπαρξη πολύ μικρού μεγέθους όγκο στον μαστό, χωρίς να έχει δώσει ακόμα κανένα κλινικό εύρημα.

Πως γίνεται η ψηφιακή μαστογραφία

Η γυναίκα τοποθετείται μπροστά στο μηχάνημα και τοποθετεί τους μαστούς με τον τρόπο που θα της υποδειχθεί. Δεν θα πρέπει να φοράει κοσμήματα ούτε να χρησιμοποιεί καλλυντικά ή αποσμητικό πριν την εξέταση, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκληθεί διαγνωστικό πρόβλημα.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται

Συνιστάται οι γυναίκες να υποβάλλονται στην πρώτη τους μαστογραφία στην ηλικία των 37 περίπου ετών. Από εκεί και έπειτα μία φορά τον χρόνο, είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται η εξέταση. Ειδικά στις γυναίκες με γενετική προδιάθεση και κληρονομικό ιστορικό η απάντηση στην ερώτηση «πότε γίνεται η μαστογραφία» είναι γύρω στα 30-35.

Η εξέταση θα πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη ημέρα του κύκλου και συγκεκριμένα μεταξύ της 4ης και της 10ης ημέρας του κύκλου, από την ημέρα που ξεκίνησε η έμμηνος ρύση. Ο λόγος είναι επειδή παρουσιάζονται ψευδή ευρήματα τις άλλες ημέρες, λόγω της διόγκωσής του από την ωορρηξία. Στην εμμηνόπαυση, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ημέρα.

Βρείτε τα κέντρα μας σε Νέα Μάκρη & Ραφήνα. Επίσης, εξυπηρετούμε τις περιοχές: Αρτέμιδα, Σπάτα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Παλλήνη, Γέρακας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Βριλήσσια, Κορωπί, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάρυστος, Μαρμάρι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τις προσφορές που ισχύουν και τις τιμές μαστογραφίας με ΕΟΠΥΥ και να κλείσετε το ραντεβού σας.

Leave a reply