Μαγνητικός Τομογράφος

Το τμήμα της μαγνητικής τομογραφίας είναι εξοπλισμένο με έναν υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο ιδιαίτερα φιλικό προς τον εξεταζόμενο λόγω της κατασκευής του και του ειδικά διαμορφωμένου χώρου εγκατάστασης του. Εφοδιασμένος με όλες τις σύγχρονες ακολουθίες και ιατρικές εφαρμογές πραγματοποιεί όλες τις βασικές και εξειδικευμένες εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας σε σημαντικά περιορισμένο χρόνο εκτέλεσης και με εξαιρετικά μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια.

Ο ανοιχτός Μαγνητικός Τομογράφος GE είναι ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα μαγνητικής διαγνωστικής απεικόνισης. Παράγει εικόνες διατομής σε κάθε προσανατολισμό (τομογραφήματα) απεικονίζοντας έτσι με μεγάλη λεπτομέρεια την εσωτερική δομή του ανθρώπινου σώματος. Έχει μεγάλη ισχύ μαγνητικού πεδίου και ως εκ τούτου είναι ικανός να παράγει εικόνες υψηλής διακριτικότητας και άριστης διαγνωστικής ποιότητας σε οποιαδήποτε μέρος του σώματος.

Ο σχεδιασμός του μαγνήτη είναι ιδιαίτερα φιλικός προς τον εξεταζόμενο λόγω της ιδιαίτερα συμπαγούς κατασκευής και του μοναδικά ανοικτού σχεδιασμού του. Διευκολύνει ιδιαίτερα εξετάσεις κλειστοφοβικών αλλά και μικρών παιδιών. Επιτρέπεται η άνετη προσέγγιση του εξεταζόμενου, καθώς επίσης και η παραμονή του συνοδού πλησίον του.

Λόγω επίσης του μικρού μεγέθους του μαγνήτη σε πολλές εξετάσεις όπως η μαγνητική τομογραφία γονάτου, κάτω άκρων και ελάσσονος πυέλου, το κεφάλι του ασθενή βρίσκεται εκτός τούνελ με αποτέλεσμα την άνετη παραμονή του και τη μείωση της κλειστοφοβίας (μαγνητική τομογραφία ανοιχτού τύπου). Εφοδιασμένος με όλες τις σύγχρονες ακολουθίες και ιατρικές εφαρμογές πραγματοποιεί όλες τις γνωστές εξετάσεις μαγνητικές τομογραφίας όπως:

Εξετάσεις με ακολουθίες ταχείας λήψης και υψηλής διακριτικής ικανότητας ολόκληρου του σώματος, του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.

Επιπλέον προηγμένες εξετάσεις με ακολουθίες διάχυσης για τον εγκέφαλο.

Μαγνητική αγγειογραφία με έλεγχο ροής αίματος σε όλα τα αγγεία του σώματος και του εγκεφάλου, με τρισδιάστατη ανασύνθεση.

Μοναδικές τρισδιάστατες ακολουθίες για τις αρθρώσεις και τους ακουστικούς πόρους.

Σύστημα ανίχνευσης και διόρθωσης αναπνευστικής κίνησης σε εξετάσεις του θώρακα και της κοιλίας προς την αποφυγή artifacts του σώματος.

Αντενδείξεις
Δεν υπάρχουν κίνδυνοι και αντενδείξεις που να συνδέονται με την εξέταση. Ο γιατρός σας μετά την εξέταση θα σας καθοδηγήσει αναλόγως. Συνιστάται να ενημερώνετε το προσωπικό του διαγνωστικού κέντρου αν είστε έγκυος ή αν έχετε κάνει κάποιο χειρουργείο.

Διάρκεια
Η διάρκεια της σάρωσης ενός μέρος του σώματος μέσω της μαγνητικής τομογραφίας είναι περίπου 15 λεπτά. Αναλογικά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να σαρώσετε περισσότερα από ένα μέρη του σώματος.

Βρείτε τα κέντρα μας σε Νέα Μάκρη, Ραφήνα & Παλλήνη. Επίσης, εξυπηρετούμε τις περιοχές: Αρτέμιδα, Σπάτα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Παλλήνη, Γέρακας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Βριλήσσια, Κορωπί, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάρυστος, Μαρμάρι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας και να μάθετε το κόστος της μαγνητικής τομογραφίας μέσω ΕΟΠΥΥ και τις τιμές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Leave a reply