Αξονικός Τομογράφος

Ο υπερσύγχρονος πολυτομικός αξονικός τομογράφος (multislice 64 τομών, Siemens) έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των εξετάσεων σε ολόκληρο το σώμα, με πολύ σύντομο χρόνο εξέτασης και με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια καθώς και με τη δυνατότητα ανασύνθεσης εικόνων σε όλα τα επίπεδα καθώς και την δυνατότητα τρισδιάστατων απεικονίσεων.

ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

Η αξονική τομογραφία αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο εξέτασης που πραγματοποιείται με ακτίνες-Χ. Στις εξετάσεις που πραγματοποιούνται με συστήματα αξονικής τομογραφίας περιλαμβάνονται αυτές του εγκεφάλου, του σπλαγχνικού κρανίου, των λιθοειδών, της άνω και κάτω γνάθου, του τραχήλου, του θώρακα, της άνω και κάτω κοιλιάς με δυνατότητα απεικόνισης των παρεγχυματικών οργάνων στις διάφορες φάσεις πρόσληψης του σκιαγραφικού και ακολούθως πιο διαφοροποιημένη διάγνωση τυχόντων παθολογιών, της σπονδυλικής στήλης (αυχενικής, θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας), των ισχύων, των άνω και κάτω άκρων. Επίσης πραγματοποιούνται αρθρογραφίες, αξονικές αγγειογραφίες όλων των αρτηριών και φλεβών του σώματος καθώς και εικονική βρογχοσκόπηση και κολονοσκόπηση.

Αξονική τομογραφία – Διαδικασία

Όταν έρθει η ώρα της εξέτασης, θα πρέπει να αφαιρέσετε οποιαδήποτε μεταλλικά αντικείμενα φοράτε πάνω σας, καθώς τα υλικά αυτά ενδέχεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της εξέτασης. Μόλις ξαπλώσετε πάνω στο μηχάνημα, ο γιατρός θα φύγει από την αίθουσα, ωστόσο μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του άμεσα μέσω ενδοεπικοινωνίας. Ο σαρωτής με ακτίνες Χ θα περιστρέφεται γύρω σας, κάνοντας αρκετές λήψεις. Πολύ σημαντικό είναι να παραμείνετε ακίνητοι, κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Τα βασικά πλεονεκτήματα της αξονικής τομογραφίας σε σχέση με άλλες διαγνωστικές τεχνικές είναι η δυνατότητα λήψης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (εντός μόνο μερικών λεπτών) πολλών εικόνων μεγάλης ευκρίνειας, από εγκάρσιες τομές του ανθρώπινου σώματος και δισδιάστατη, ακόμα και τρισδιάστατη απεικόνιση του σώματος.

• Πριν την εξέταση ενημερώστε τον ιατρό σας για πιθανή εγκυμοσύνη.
• Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και του ιατρού ακτινολόγου.
• Η εξέταση μπορεί να γίνει με ή χωρίς σκιαγραφικό και να διαφέρει σε διάρκεια • Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εξέταση δεν υπάρχει παραμένουσα ακτινοβολία στο σώμα. Ο ασθενής μπορεί να έρθει σε επαφή με παιδιά.

Βρείτε τα κέντρα μας σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μάκρη. Επίσης, εξυπηρετούμε τις περιοχές: Αρτέμιδα, Σπάτα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Παιανία, Γλυκά Νερά, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Βριλήσσια, Κορωπί, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάρυστος, Μαρμάρι.

Leave a reply