Ακτινογραφία οστικής ηλικίας

Τα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical διαθέτουν 3 ακτινολογικά εργαστήρια σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μακρή, εξοπλισμένα με ψηφιακά μηχανήματα τελευταίας γενιάς. Οι ακτινογραφίες πραγματοποιούνται καθημερινά χωρίς ραντεβού κάνοντας χρήση των παραπεμπτικών ΕΟΠΥΥ που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας είτε με την ιδιωτική σας ασφάλεια είτε αξιοποιώντας τα πακέτα προσφορών μας!

Η οστική ηλικία σχετίζεται με την ηλικία του ανθρώπινου σκελετού και προσδιορίζει την ωρίμανσή του. Επηρεάζεται από ορμονικούς παράγοντες, περιβαλλοντικούς και γονιδιακούς. Πραγματοποιείται σε νεαρά άτομα όταν παρτηρηθεί η μή φυσιολογική ανάπτυξη του σκελετού τους. Ο γονιός αντιλαμβάνεται συνήθως ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στο παιδί όταν παρατηρήσει πως είναι πιο κοντό από τα υπόλοιπα παιδιά όμοιας ηλικίας -πάντα.

Με την πάροδο των ετών και την εξέλιξη της επιστήμης έχουν πλέον διαμορφωθεί ηλικιακά πρότυπα ανάλογα το φύλο, βάση στατιστικών μελετών, με τα οποία γίνεται ο έλεγχος της οστικής ηλικίας.

Η διαδικασία της εξέτασης είναι απλή γρήγορη και ανώδυνη. Το παιδί προσέρχεται  χωρίς καμία προετοιμασία. Φοράει την μολύβδινη ποδιά που έχει σκοπό την προστασία του υπόλοιπου σώματος από την ιοντίζουσα ακτινοβολία και πραγματοποιείται λήψη στο αριστερό άνω άκρο από τον καρπό έως και τα δάκτυλα. Εξετάζεται ο σκελετός του καρπού, την μετακαρπίων και των φαλάγγων των δακτύλων.

Τα τελευταία χρόνια ένας ακόμη λόγος που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη εξέταση είναι για την εκτίμηση τα ηλικίας των μεταναστών που ζητούν άσυλο σε χώρες υποδοχής. Η εκτίμηση γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα στατιστικά στα οποία βασίζεται έχουν προέλθει από παιδιά και όχι από ενήλικες. Επομένως, δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν με την ίδια ακρίβεια. Σε κάθε περίπτωση γίνεται κλινική συνεκτίμηση από τον παραπέμπτοντα ιατρό.

Βρείτε τα κέντρα μας σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μάκρη. Επίσης, εξυπηρετούμε τις περιοχές: Αρτέμιδα, Σπάτα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Παιανία, Γλυκά Νερά, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Βριλήσσια, Κορωπί, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάρυστος, Μαρμάρι.

Leave a reply