Ο υπερσύγχρονος πολυτομικός αξονικός τομογράφος(multislice 16 τομών, Siemens) έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των εξετάσεων σε ολόκληρο το σώμα, με πολύ σύντομο χρόνο εξέτασης και με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια καθώς και με τη δυνατότητα ανασύνθεσης εικόνων σε όλα τα επίπεδα καθώς και την δυνατότητα τρισδιάστατων απεικονίσεων.

ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

Η αξονική τομογραφία αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο εξέτασης που πραγματοποιείται με ακτίνες-Χ. Στις εξετάσεις που πραγματοποιούνται με συστήματα αξονικής τομογραφίας περιλαμβάνονται αυτές του εγκεφάλου, του σπλαγχνικού κρανίου, των λιθοειδών, της άνω και κάτω γνάθου, του τραχήλου, του θώρακα, της άνω και κάτω κοιλιάς με δυνατότητα απεικόνισης των παρεγχυματικών οργάνων στις διάφορες φάσεις πρόσληψης του σκιαγραφικού και ακολούθως πιο διαφοροποιημένη διάγνωση τυχόντων παθολογιών, της σπονδυλικής στήλης (αυχενικής, θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας), των ισχύων, των άνω και κάτω άκρων. Επίσης πραγματοποιούνται αρθρογραφίες, αξονικές αγγειογραφίες όλων των αρτηριών και φλεβών του σώματος καθώς και εικονική βρογχοσκόπηση και κολονοσκόπηση.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Τα βασικά πλεονεκτήματα της αξονικής τομογραφίας σε σχέση με άλλες διαγνωστικές τεχνικές είναι η δυνατότητα λήψης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (εντός μόνο μερικών λεπτών) πολλών εικόνων μεγάλης ευκρίνειας, από εγκάρσιες τομές του ανθρώπινου σώματος και η δισδιάστατη και ακόμα και τρισδιάστατη απεικόνιση του σώματος.

• Πριν την εξέταση ενημερώστε τον ιατρό σας για πιθανή εγκυμοσύνη.
• Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και του ιατρού ακτινολόγου.
• Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εξέταση δεν υπάρχει παραμένουσα ακτινοβολία στο σώμα.

 

  • Με την ουρογραφία ελέγχουμε τους νεφρούς τους ουρητήρες και την ουροδόχος κύστη . Είναι μια εξέταση που υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί είτε λίθος είτε κάποια παθολογία.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Αγγειογραφία άνω άκρου η λεγόμενη αρτηριογραφια μια πολύ εξειδικευμένη εξέταση για θρόμβους στις αρτηρίες

 

Αγγειογραφία καρωτίδων είναι μια εξέταση που μπορούμε να δούμε διάφορες στενώσεις η θρόμβωση τς καρωτίδας.

 


 

Φλεβογραφια κάτω άκρων με αυτή την εξέταση έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε της φλέβες για πιθανή θρόμβωση και την ροή.